PENTUA HARKITSEVALLE

Kun harkitset pentua meiltä, lue tämä ennen yhteydenottoa.

Kiinnostuessasi pennuistamme, toivon yhteydenottoa ensisijaisesti sähköpostitse, sillä voin aina palata lukemaan viestiä uudelleen, kun taas puhelimessa kuullut asiat helposti unohtuvat. Kerro viestissä itsestäsi, perheestäsi, onko sinulla kokemusta koirista, millaiset olosuhteet sinulla on tarjota koiralle, oletko kiinnostunut harrastamaan jotakin koiran kanssa ym.
Toivon, että olet miettinyt koiran ottoa vakavasti ja ottanut selvää göötistä rotuna. Miettinyt, onko göötti sinulle oikea rotu ja onko elämäntilanteeseesi sopivaa ottaa koira? Onko sinulla mahdollisuus tarjota koirallesi aktiivinen ja rakastava koti? Oletko ottanut huomioon sen, kuinka paljon aikaa ja vaivaa koira vaatii etenkin ensimmäisen vuoden aikana? Se ei ole sisäsiisti heti, eikä osaa käyttäytyä tapojen mukaan eri tilanteissa, ellet ole se joka kertoo sille mitä siltä halutaan ja näytä sille erilaisia paikkoja ja asioita. Koira vaatii aikaa, hermoja ja lempeää ymmärrystä.
Kun olet lukenut tämän tekstin, mieti oletko halukas tarjoamaan kodin nimenomaan Adavalls -göötille?

Adavalls-pentuja syntyy harvakseltaan ja niitä suunnitellaan todella harkiten. Jokainen pentu on minulle tärkeä ja niille annetaan aikaa. Ne kasvavat meillä perheen keskellä, ensin makuuhuoneessa ja myöhemmin olohuoneessa. Pentuihin panostetaan ja niiden kanssa ollaan, totutellaan käsittelyyn ja elämisen ääniin. Suunnittelen pentueita parhaimmillaan vuosia etukäteen ja tavoitteeni on toteuttaa jokainen pentue siten, että niistä syntyisi kaikin puolin tasapainoisia, rodunomaisia gööttejä (luonne, ulkomuoto, terveys). Pyrin antamaan parhaat mahdolliset eväät jokaiselle pennulle, mutta kun ne täältä lähtevät, niiden omat ihmiset ja ympäristö muokkaavat ne loppuun. Tämän vuoksi haluan valita pentujen kodit tarkkaan ja harkitusti.

Pentu luvataan uuteen kotiin vasta, kun olen tavannut halukkaat, todennut kodit sopiviksi ja nähdään mitä syntyy. Pyrin tapaamaan pennuista kiinnostuneet, etukäteen/kun on varmistunut että pentuja on tulossa. Jokaiselle pennulle pyrin valitsemaan juuri sille parhaan mahdollisen kodin riippuen pentujen luonteesta ja siitä, mitä koti pennulta toivoo (ulkoiset seikat kuten häntä tai väri eivät ole sopivia kriteerejä). Kodilta toivon riittävää tietotaitoa koiran peruskoulutukseen, mahdollisuutta tarjota sille riittävästi liikuntaa sekä kykyä koiran hyvään perushoitoon. Mikäli olet kiinnostunut harrastamaan koiran kanssa jotakin, on se ehdoton plussa. Ensisijaisesti pennut myydään kuitenkin kotikoiriksi, tarkoittaen, että en lupaa niistä esim. näyttelytähtiä tai agilitytykkejä.

Minulla kasvattajana on toiveita pentujen suhteen. Koska olen mahdollisesti suunnitellut pentuetta vuosia etukäteen, käyttänyt siihen paljon aikaa ja resursseja, toivon myös pennun ostajien ymmärtävän, miksi näitä asioita toivon. Jonkun mielestä voi olla vaikea ymmärtää, miksi en kasvata vain kivoja kotikoiria. Ovat ne sitäkin, mutta minulla on tavoitteeni kasvattajana, jonka vuoksi käytän vaivaa juuri tämän yhdistelmän syntymiseksi. Minulla on ajatus siitä, mitä toivon ko. pentueesta syntyväksi.
Toivon siis:
Yhteydenpitoa läpi koiran elämän
niin hyvässä kuin pahassa, olen käytettävissä aina. Minulta saa apuja ja neuvoja kaikessa koiraan liittyvässä.
Terveystutkimukset n. 2 vuoden iässä (vähintään lonkat ja silmät). Jalostustarkastuksen aikuisiässä. Muutaman näyttelykäynnin (koiran tason mukaan).
Kaikki tämä
on minulle kultaakin kalliimpaa ajatellen rodun jalostusta ja kasvatustyöni jatkoa. On tärkeää saada konkreettista tietoa kasvateistaan. Olen valmis auttamaan kaikessa. Olen myös esittänyt omia kasvattejani näyttelyissä mahdollisuuksien mukaan. Pyrin järjestämään pentu/kasvattitapaamisia, näyttelykoulutusta.
Pennun hankinta ja sen kanssa eläminen ei siis ole ilmaista, eikä edes kovin halpaa. Harrastukset, terveystutkimukset, ruokinta ja rokotukset maksavat, puhumattakaan odottamattomista eläinlääkärireissuista. Tämä on siis yksi seikka, joka kannattaa ottaa huomioon pentua harkitessa.

Göötti on luonteeltaan temperamenttinen ja aktiivinen, joten se tarvitsee määrätietoisen kasvatuksen. Myös paimennustaipumus ja haukkuminen saattavat saada keskustelun aihetta koiran kanssa. Sanonta iso koira pienessä koossa pitää hyvin paikkaansa tässä rodussa. Parhaimmillaan göötistä saa uskollisen, reippaan ja rakastavan kaverin moneen menoon!
Lisää rodusta voi lukea: https://lansigootanmaanpystykorvat.com/gootti-rotuna/

Adavalls pennut luovutetaan n. 8-viikkoisina, rekisteröityinä, tunnistusmerkittyinä mikrosirulla, useaan kertaan madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina.
Adavalls pennut saavat mukaan pentukansion, jossa ohjeet ruokintaan ja kasvatukseen, tuttua ruokaa, leluja, rotuyhdistyksen jäsenyyden vuodeksi, kasvattajan tuen ja neuvot 24/7.
Jokaisesta pentueesta pyrin sijoittamaan lupaavimman narttupennun taatakseni kasvatustyön jatkumisen ilman, että koiria on kotona liikaa.

Jos edelleen olet vakuuttunut pennun hankinnasta ja vieläpä juuri meiltä, nyt voit ottaa yhteyttä,
vastaan mielelläni, jos sinulla on kysyttävää liittyen koiriini, rotuun tai tuleviin pentuihin!